Senaste inläggen
Här kommer receptet på Helenas goda marängtårta. Den går verkligen supersnabbt att göra och den är riktigt smarrig :) Perfekt att göra i sommar!
Recept för en tårta:
1 pkt marängottnar
2,5 dl vispgrädde
1 tsk socker
0,5 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad (vi använde marabou)
en massa bär (t.ex. jordgubbar och blåbär som här, men minst lika gott med vinbär!)
citronmeliss
Vispa grädden fluffig och tillsätt socker och vaniljsocker. Bred ut hälften av grädden på ena marängbottnen. Strö på finhackad choklad. Lägg på den andra marängbottnen och bred på resten av grädden på den. Deckorera med en massa bär och citronmeliss. Servera direkt! (Ett tips om man lägger tårtan på en bricka är att lägga en klick grädde) under så att den inte glider av.)
Gårdagen började vi på Leo´s Lekland i Malmö. Där finns rutschkanor, studsmator, bollhav och en massa kul för småbarn. Varför fanns inte sånt när jag var liten?! Krilles brorsbarn är 3 och 4,5 år gamla och de hade jättekul, men jag tror även att vissa vuxna tyckte det var minst lika kul ;)
Till lunch blev det hamburgare:
På kvällen åkte vi hem till Krilles föräldrar och fick svärmors goda mat igen :) Den här gången kyckling fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika, inlindad i bacon med gräddsås och ris:
Till efterrätt gjorde vi Helenas goda och snabba marängtårta:
Återkommer med receptet
Sen spelade vi frågespelet Bezzerwizzer:
Riktigt bra frågespel med 20 olika kategorier. Jag och Helena som är sjuksköterskor briljerade på kategorin Människan! Heheh. Jag älskar frågespel och det här är nog bland de bästa som jag spelat!
Ikväll har vi varit hos Krilles föräldrar och ätit god mat och umgåtts med hans bröder med respektive och barn. Mamma Ingrid lagade jättegod fläskfilé med sparris och svampsås. Till efterrätt åt vi min blåbärscheesecake som jag bakade igår.
Den goda maten
Gott vin till maten
Blåbärscheesecake (recept från tasteline.com). Mycket mumsigt :)
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
0,5 dl socker
Fyllning
200 g blåbär
4 dl créme fraiche
3,5 dl kesella 1 %
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 ägg
100 g vit choklad
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Kör digestivekexen i en mixer. Smält smöret. Häll i kexsmulet i smöret och blanda med socker. Tryck ut i en form ordentligt. Grädda 12 minuter.
Fyllning
Mixa blåbären till en puré. Blanda créme fraich och kesella i en bunke. Tillsätt puré, socker, vaniljsocker, salt, maizena och ägg. Häll blandningen i formen. Grädda i ca 75 minuter på 150 grader. Låt svalna och ställ in i kylen över natten. Dekorera med riven vit choklad och ev. några blåbär innan servering.
Efter jobbet idag hade vi lite after work i stadsparken. Vi spelade kubb och drack lite vin. Det var trevligt men vi slutade tidigt. När jag kom hem blev jag baksugen, så nu står en blåbärscheesecake i ugnen:) Återkommer med receptet. Bjussar på "karamelliga" bilder från parken så länge:
God morgon!
Det här receptet på knäckebröd har jag fått från min svägerska Dessan. Det är riktigt gott och så himla enkelt att göra!
Dessans knäckebröd
3 dl dinkelmjöl
1,5 dl solrosfrön
3/4 dl linfrön
3/4 dl sesamfrön
3 dl varmt vatten
3/4 dl olja
1 msk sirap
salt (och flingsalt)
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser. Låt stå 10 minuter. Platta ut på bakplåtspapper på en plåt, gör så tunn som möjligt. Strö lite flingsalt över. Grädda 50 minuter, låt sedan svalna på galler.
Idag har jag inte hunnit laga någon mat då jag haft fullt upp hela dagen med bl. a. frisörbesök. Så det fick bli grillad kyckling från affären med potatissallad. Vi satt iaf ute på vår fina balkong:
Älskar krukorna som man hänger på balkongräcket. Jag köpte dem förra året på Miljögården här i Lund.
Just nu har jag knäckebröd i ugnen, återkommer med recept imorgon. God natt!
Idag har det varit en helt perfekt dag att vara ledig. Det har varit varmt och soligt hela dagen. Jag började dagen med en löprunda. Sen åkte jag till Helena och Maja och solade på deras trädäck. Efter det åkte vi till Nova och shoppade, jag var på jakt efter ett par skor till Linns bröllop och det fann jag :)
Dagens mat blev sallad från Icas självplock, rikigt bra!
Det blev kidneyböner, oliver, mozzarellabollar, bulgur, keso, tomater, gurka, soltorkade tomater och kyckling. Där fanns betydligt mycket mer saker att välja bland!
Till middag grillade vi starka korvar, majskolvar, halloumi och såklart baconrullar :) Här kommer lite bilder fårn kvällen:
Salsatillverkning
Resultatet. Receptet är från Krilles kusin Anna, förutom att jag la till bönor och chili.
Så här gjorde jag bönsalsan:
5 kvisttomater
1 burk kidneybönor
1 burk svarta bönor
1 rödlök
1 vitlök
1 röd chili
1/2 kruka koriander
1/2 lime
1 tsk socker
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Hacka tomaterna i små bitar. Skölj bönorna. Hacka rödlöken, vitlöken och chilin fint. Hacka koriandern. Blanda allt i en skål. Pressa över lime. Häll i vinäger, socker, salt och peppar. Blanda.
Baconrullar som träs på grillspätt
Vi provade de nya ballerinakexen häromdagen. De ska smaka marängsviss, det vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker iaf att de var goda, och godare blev de om man doppade dem i mjölk. De var lite lika Oreo om ni smakat dessa.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|