Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

Kycklingfilé med palsternackspuré och äppelchutney

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen. 


 

Man behöver inte så mycket chutney som jag har på bilden ovan. Smaken är väldigt intensiv så man behöver bara en liten klick, men den är suuupergod!!


Kycklingfilé med palsternackspuré och äppelchutney, ca 4-5 p:



Äppelchutney, jag har följt Tommy Myllymäkis recept men med lite modifikation:

ca. 500-600 g äpple (3 medelstora äpplen), jag använde röd gravensteiner

1 gul lök

1 röd chili

1 krm kanel

1 tsk curry

finrivet skal från en liten citron

1 dl 12% ättika

2 dl socker

en näve russin

lite olja

 

Börja med att skala och kärna ur äpplena. Dela i ca. 2 cm stora bitar. Hacka löken fint. Ta bort fröna från chilin och hacka fint. Stek löken, chilin, kanelen, curryn och citronzesten i lite olja till löken mjuknat. Tillsätt äppelbitarna, russinen, ättikan och sockret. Låt puttra på låg värme i ca 30 minuter. Häll sedan upp i en ren burk och förslut locket. Förvara i kylen.



Kycklingfilé

1 kg kycklingfilé, gärna färsk

paprikapulver

cayennepeppar

salt och svartpeppar


Sätt ugnen på 175 grader. Dela varje filé på längden till två hälften så tjocka bitar. Skär små snitt i filéerna. Krydda med ordentligt med paprika, cayenne, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Stek filéerna runt om i lite smör så att de får en fin stekyta. Lägg dem sedan i en ugnsfastform och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter, eller till de är vita rakt igenom. Spara stekspadet i ugnsformen till att göra sås med.


Gräddsås på spadet

Spadet från ugnsformen, ca 1 dl

1 dl vispgrädde

1 dl créme fraîche

1 msk soya

salt och svartpeppar


Häll spadet i en kastrull, häll i grädden och créme fraîchen. Låt koka upp. Smaka av med soya, salt och peppar.


Palsternackspuré

500 g palsternacka (ca. 6 st)

2 msk smör

4 msk vispgrädde

salt och svartpeppar


Skala och dela palsternackan i bitar. Lägg i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt koka ca 15 minuter. Häll av vattnet. Mixa palsternackorna med stavmixer el. likn. ihop med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.

 


Ha en fortsatt bra måndag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Av Cecilia van Toor - 4 oktober 2013 06:22


God morgon! Idag är det kanelbullens dag! Varför inte fira dagen med ett bullbak?! Här kommer mitt bästa recept på kanelbullar:       Kanelbullar, ca 40 st.   Bulldeg: 100 g jäst för söta degar 5 dl mjölk 200 g smör 2 dl sirap ...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skapa flashcards