Direktlänk till inlägg 12 maj 2012

Dubbelmarinerad fläskfilé och Cirkus Cirkör

Av Cecilia van Toor - 12 maj 2012 13:00

Igår efter att jag kom hem med tåget från Norrköping, körde vi direkt till Halmstad för att hälsa på föräldrarna samt för att gå på Cirkus Cirkör. Det var en häftig show! Har ni inte sett dem tidigare så rekommenderar jag verkligen er att gå. Showen är mer extravagant än en vanlig cirkus. Efter showen åkte vi hem till mamma och pappa och åt dubbelmarinerad fläskfilé med potatissallad, riktig sommarmat. Perfekt att ha på buffébordet.




Rosmarinmarinerad fläskfilé, för ca. 30p.


3 kg fläskfilé

6 msk smör


Marinad 1

2 liter vatten

150 g salt

10 rejäla kvistar rosmarin

6 skivade vitlöksklyftor

2 tsk grovmald vitpeppar


Koka upp allt och låt svalna


Marinad 2

3 citroner-strimlat skal

4 dl olivolja

4 msk finhackad färsk rosmarin

1 stor vitlöksklyfta, fint skivad

1 tsk grovmald vitpeppar



Bryn filéerna runt om i smör. Stek i ugnen på 125 grader till 65 grader i innertemperatur, så det blir rosa.

Låt ligga i marinad 1 i 12 timmar. Skiva sen upp filéerna i bitar. Lägg i marinad 2 i ca. 4 timmar.

Serveras kallt.



 
ANNONS
 
Ingen bild

Maja

12 maj 2012 15:13

Så fint Cissi, med både cirkus och gourmetmiddag :)
Hoppas ni har det mysigt och att operan blir splendido, silenciooo... :))
Så sjukt med recept för 30p, hehe... tyckte Maja!
Kram från oss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11
12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se