Direktlänk till inlägg 25 juli 2012
I förrgår gjorde vi efterrätt bestående av hallonsmulpaj med vaniljsås! Så gott med egen vaniljsås, smakar nästan som rinnande vaniljglass :) Vi använde både gula och röda hallon i pajen. De gula hallonen smakar rätt likt de röda men det ser fint ut att blanda :)
Hallonsmulpaj ca. 4 p:
500 g hallon
lite socker till hallonen
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100 g rumstempererat smör
1 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda hallonen med lite socker och lägg i en pajform. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke, tillsätt smöret och blanda till en "deg". Smula över degen över hallonen och grädda i ugnen ca. 20 minuter eller tills den får fin färg.
Vaniljsås:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl socker
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur vaniljen och lägg i en kastrull med mjölken och grädden, lägg även i själva stången. Låt koka upp och koka några minuter. Ta sedan av från värmen och låt svalna, plocka upp vaniljstången. Vispa äggulorna och sockret pösigt. Ta lite av gräddmjölken och häll i äggblandningen och vispa lite till. Blanda ner äggsmeten med gräddmjölken i kastrullen och låt sjuda några minuter tills den tjocknar, den får inte koka, då skär den sig.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|