Direktlänk till inlägg 13 mars 2013
Här kommer ett recept på en enkel skaldjursoppa med saffran som jag gjorde häromdagen när jag var gräsänka ;)
Skaldjurssoppa, 4 små eller 2 större portioner:
2 schalottenlökar
2 morötter
1 pkt saffran
2 msk tomatpuré
7 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
svartpeppar
ca 10 st fänkålsfrön
1 dl vispgrädde
ca. 500 g räkor, musslor och kräftstjärtar (utan skal)
Parmesan och vitlökskräm
2 dl créme fraiche
1 dl riven parmesanost
1/2 vitlöksklyfta
Hacka löken. Skala och dela morötterna i mindre bitar, ca 1/2 cm i diameter. Fräs lök och morötter i en klick smör i en kastrull tillsammans med saffran. Klicka i tomatpurén. Häll sedan på vattnet och buljongen. Låt puttra några minuter. Mortla fänkålsfröna och lägg i. Häll i grädden och smaka av med peppar. Lägg i skaldjuren någon minut innan servering. (Lägger man i dem för tidigt blir de sega)
Blanda créme fraiche, riven parmesan och pressad vitlök. Lägg en klick av krämen på soppan vid servering.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|