Direktlänk till inlägg 4 juli 2012
Idag har jag provat att baka baguetter i min nya baguetteplåt. Tyvärr fastnade bröden i plåten trots att jag oljade in den innan... någon som har erfarenhet av baguetteplåtar och vet hur man ska göra??? Brödet blev iaf gott!
Till 4 baguetter:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader)
1 msk salt
2 msk olivolja
8 dl vetemjöl
5-6 dl dinkelmjöl (jag använde fullkorn)
Smula jästen i en bunke (helst i assistent eller likn.). Värm vattnet i kastrull. Häll i vattnet så att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och mjöl. Spara lite mjöl till utbakning. Arbeta ihop degen väl, den ska vara kletig! Låt jäsa under duk ca. 1 timme. Själp upp degen på ett bakbord och dela i 4 delar utan att arbeta med den, tänk på att ta rejält med mjöl på händerna då degen är så kletig. Försök forma varje del till en avlång baguette och lägg (på en baguetteplåt eller) på vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Låt jäsa under duk 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader. Grädda ca. 15 minuter.
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|