Direktlänk till inlägg 2 september 2012
Igår hade vi våra vänner Emma och Olof över på middag. Det var en mysig kväll och vi spelade frågespel som jag älskar :). Jag lagade lasagne och gjorde hallonpannacotta till efterrätt. Lasagnen hittar ni recept på här.
Hallonpannacotta för ca 4-5 p.
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
3/4 dl socker
200 g hallon
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Häll grädden i en kastrull och lägg i vaniljfröna samt stången och socker. Låt sjuda i några minuter, det ska inte koka. Rör om. Mixa hallonen till en puré och tillsätt till gräddblandningen. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör i blandningen. Häll upp på fina glas, t.ex martiniglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
Chokladkolakakor, ca 20 st
Dessa är härligt sega och goda!
100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl (ev. lite mer)
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda rumstempererat smör med socker och sirap till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget så att det inte bildas klumpar. Gör två rullar av smeten och lägg på bakplåtspapper. Dekorera ev. med strössel eller pärlsocker. Ställ in i ugnen max 15 minuter. Skär snittar medan kakan fortfarande är varm.
Just kombinationen hallonpannacotta med chokladkex fick jag förra året hos min arbetskollega Fredrik. Rikitg gott tillsammans :)
Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida. Många kramar Cecilia ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
|