Alla inlägg under augusti 2012
Igår kväll var jag med några vänner på quiz igen. Den här gången provade vi kulturkrogens quiz. Det var ett helt ok quiz, inte för svårt och några frågor var nästan för lätta! Vi åt en del av deras grillbuffé, som bestod av lax, sallad och såser. Till maten drack vi ett riktigt gott rosévin, nog en av de godaste jag druckit!
Igår kväll träffade jag Louise, Helena och lilla Maja. Vi tog med oss sallad köpt på Redfellas och åkte till Ribban i Malmö. Det var jättemysigt att sitta i den varma kvällssolen och snacka skit :) Så skönt att sommaren blir kvar ett tag till, funderar på stranden idag då jag är ledig!
Turning Torso
Salladen heter Wasabi Walnut och består av kyckling, sallad, pasta, valnötter, parmesanost, bönor, avocado samt wasabidressing. Rekommenderas!
Söta lilla Maja :)
Idag tog jag med mig matlåda på jobbet. En god, nyttig och snabbfixad sallad :)
blandad grönsallad
cocktailtomater
avocado
mozzarellaost
parmaskinka
valnötter
balsamvinäger med granatäpple
I lördags fyllde Krilles bror Ola år. Dagen firade vi med fika och traktorskörning ute på landet. Till och med jag körde traktor! På kvällen bjöd Ola och Helena på grillade hamburgare med surdegsbröd och god tårta till efterrätt!
I present av oss fick Ola "Med andra ord", ett sällskapsspel som är superkul, och det provspelade vi såklart. Det går ut på att man i lag ska förklara ord med andra ord så snabbt som möjligt för sina lagkamrater. Ett stressigt men beroendeframkallande spel :)
I lördags hade min bästa vän Sandra och en hennes sambo Arvid dop för deras son Vilgot. Tyvärr kunde inte vi vara med, men min vän Jeanette var där och fotograferade, kolla gärna hennes blogg: kuriosakabinett.
Igår lagade vi järpar, till det hade vi den udda kombinationen ris och brunsås men det var gott!
Örtkryddade järpar, ca 4 p:
500 g köttfärs (vi använde blandfärs)
1 msk ströbröd
3 msk mjölk
1 ägg
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
näve hackad färsk basilika
näve hackad färsk persilja (eller fryst)
2-3 msk kalvfond
svartpeppar
troccomare (örtsalt)
Börja med att blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det stå några minuter. Lägg i köttfärsen, ägg, hackad gul lök, pressad vitlök och övrigt. Blanda ordentligt. Forma hjärpar med hjälp av två skedar. Stek i smör tills de är genomstekta.
Brunsås på en höft:
ca. 2 msk smör
ca. 2 msk mjöl
ca. 3-4 dl mjölk
soja
ca. 1 köttbuljongtärning (eller pulver)
svartpeppar
Smält smöret i en kastrull, blanda i mjölet med en visp. Tillsätt lite mjölk i taget så att det inte klumpar sig och vispa hela tiden. När såsen börjar tjockna lite, häll på lite mer mjölk. Fortsätt så till önskad konsistens. Smaksätt med soja, buljong och svartpeppar.
Imorgon börjar vi jobba igen efter två veckors semester, så det är tillbaka till vardagen som gäller. Vi har ju iaf en resa i oktober som väntar på oss, vi ska nämligen till New York!!! Jag har aldrig varit där tidigare och tar gärna emot tips på restauranger, områden, sevärdheter etc.
Jag lovade ju att jag skulle återkomma med receptet på min svägerska Jills goda förrätt som vi åt under semestern, så här kommer den:
Jag har inga exakta proportioner, men detta är vad en portion innehåller:
en bit chevré
en bit baguette eller formfranska
valnötter
päronbitar
skivade jordgubbar
nektarinbitar
ruccola
coctailtomater
balsamico creme
honung
smör
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg lite chevré på brödet, ringla över rikligt med honung och sätt in i ugnen ca. 10 minuter eller tills osten smält något. Smält smör i en stekpanna och tillsätt lite honung, lägg i valnötterna och rör runt, så att de blir varma och kanderade. När valnötterna är färdiga, lägg i några päronbitar och kandera i samma panna.
Lägg sedan skivade tomater, ruccola, jordgubbar, nektariner och päronbitar på ett fat. Lägg på den varma chevretoasten. Lägg på några kanderade valnötter och ringla över lite balsamico. Servera direkt.
Måndag till onsdag var vi i mina kusiners stuga utanför Göteborg. Det är alltid mysigt att komma ut på landet, dock regnade det rätt mycket men vi hade mysigt ändå. Vi spelade sällskapsspel, åkte en tur till Alingsås, sköt med luftgevär och åt en massa god mat! Här kommer lite bilder:
Jennie och Berit i köket
Grekisk sallad till lunch
Sockerkaka på farinsocker med blåbär i (rekommenderas!)
Schnitzeltillverkning
Luftgevärsskjutning
Grabbarna grus :)
Testning av de nya Scweppes, Mojiton var god men Strawberry Daquirin var lite väl söt
Förrätt:räkmacka
Slutresultatet av schnitzeln
Kusinerna och jag i min snygga landetutstyrsel :)
Hallonmoussetårta med browniebotten, får återkomma med recept
Fika i Alingsås med biskvie och sockerkringla
Efterrätt, samma som här men med varm ananas stekt med Malibu och socker, doppad i kokos :)
Efter den här semestern måste jag verkligen tänka på vad jag stoppar i mig!! Har ju ätit efterrätter i princip varje dag! Så nu blir det träning fem dagar/veckan och inget godis eller liknande mitt i veckorna. Så får vi hoppas att semesterkilona trillar av en :)
Något jag tycker är gott till en köttbit är varma tomater. Häromkvällen var vi jättehungriga och ville ha mat snabbt, så vi stekte några ryggbiffar och serverade med gratinerade tomater, sallad med fetaost, köpt bea samt chips (en snabb potatisvariant, dock kan man skippa dessa så blir det en LCHF-variant!)
Gratinerade tomater:
tomater
parmesanost
oregano
salt och peppar
olivolja
Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Strö över torkad oregano, salt och peppar samt riven parmesanost. Ringla över lite olivolja. In i ugnen på 200 grader tills osten får lite färg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 | 29 |
30 |
31 | |||||
|