Alla inlägg under april 2012

Av Cecilia van Toor - 19 april 2012 07:22

Ett tips inför helgen om ni är bortbjudna på middag, är att ta med sig en fin burk med te.


Kusmi kostar lite men de har ju så vackra burkar och teet är riktigt gott!   

Av Cecilia van Toor - 18 april 2012 18:13

Idag har jag varit på kurs i Malmö. Nu är jag helt slut. Tur att vi hade lite falukorv hemma så vi snabbt kunde svänga ihop lite Korv Stroganoff. Krille blev dessutom jätteglad eftersom han älskar falukorv!


 


ca 4p

400 g falukorv

1 stor gul lök

2 msk tomatpuré

2,5 dl vispgrädde

salt och peppar

ris 

gröna ärtor


Koka riset samt ärtorna enl. anvisning.

Stek lök och korv tills de får färg. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Klart! Så himla enkelt.


Vad innehåller er Korv Stroganoff? 

Av Cecilia van Toor - 17 april 2012 19:04

Idag har vi ätit dillfärs till middag. Det är enkelt, gott och går väldigt snabbt. Dock ser det inte så aptitligt ut, men jag lovar att det är värt att laga det!


 


ca. 2-3 p


500 g nötfärs

1 gul lök

250 g champinjoner

1 grönsaksbuljong

2 dl crème fraiche 

ca 1 msk pepparrot (från burk), går lika bra med färsk

ca 0,5 dl hackad dill (fryst)

peppar


Hacka löken. Dela svampen om de är stora. Stek lök och svamp. Lägg i färsen och stek tills färdig. Peppra och lägg i buljongtärningen och ev. en skvätt vatten. Tillsätt crème fraiche, pepparrot och dill. Rör runt så allt blandar sig.

Vi brukar ha ris till, men idag blev det bara sallad; lite nyttigare :) 


Den här pepparroten på burk köper jag ibland.  

Av Cecilia van Toor - 16 april 2012 20:48

Efter en "syndig" helg med mycket god mat och godis, är jag ofta sugen på något gott även på måndagen. Vad är inte bättre än att svänga ihop en fruktsallad för att stilla suget.




Välj favoritfrukterna, t.ex kiwi, äpple, mango, ananas, melon, banan och vindruvor, skiva upp och lägg i en skål. Tillsätt russin och solrosfrön, en otippad men god "krydda". Sen är det väldigt gott med en klick vaniljglass också, men då försvinner ju det nyttiga :) 

Av Cecilia van Toor - 15 april 2012 21:58

God kväll! Idag kollade jag igenom gamla kokböcker för att få lite inspiration till nya maträtter. Jag föll för ett recept i den här kokboken:


 

Pink av Peter Norman. Jag fick den i födelsedagspresent för två år sedan.


Det blev en egen, snarlik variant av hans recept. Det blev riktigt gott! Måste provas!

Här kommer min version:


4p

4 kycklingfiléer

2 dl crème fraiche

ca. 15 st jalapeñobitar (från burk)

1 stor grön paprika

2 vitlöksklyftor

1,5 dl skållad mandel

skalet och saften av 1 citron

100 g riven parmesanost

salt och peppar


Sätt ugnen på 250 grader.

Dela varje kycklingfilé i två delar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör tills de får färg.

Blanda crème fraiche, jalapeño, paprika, vitlök, mandel, citronskal och saft i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av med salt.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll såsen över filéerna.. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Servera med bönsallad





100 g gröna oliver med pimentos

1 burk stora vita bönor

1 burk kidneybönor

10 st coctailtomater

1 liten rödlök

1 näve färsk persilja 

1 msk flytande honung

2 msk citronsaft

salt


Hacka oliverna. Skölj bönorna. Skär tomaterna i skivor. Hacka rödlöken och persiljan fint. Lägg upp i en skål. Blanda honungen med citronsaften och häll över salladen. Smaka av med lite salt. 


Av Cecilia van Toor - 14 april 2012 17:40

Vilken härlig dag vi haft idag! Solen strålar! Jag och Krille har varit i Malmö(igen) och lunchat med Ellen och Jocke. Vi satt på T.G.I Fridays uteservering. Jag åt quesadillas, Krille och Jocke åt Jack Daniel´sglacerade ribs och Ellen åt hamburgare. Nu känns det verkligen som att sommaren är på G :) 


Quesadillas

Ribs

Burgare      


Ikväll blir det grillfest hos Krilles kompis Oscar. Hoppas ni har det lika bra denna soliga lördag :)

Av Cecilia van Toor - 13 april 2012 09:39

Fredag! Vad ska ni hitta på ikväll? Blir det fredagsmys eller ska ni festa till det? Jag ska iaf träffa upp vänner i Malmö för pubrunda. Ska bli riktigt kul, är så sällan man går ut nu förtiden.

Igår var jag hos en kollega och grillade. Det var premiär för iår. Det blev karré med klyftpotatis, sallad, halloumi och bea. Till efterrätt grillade vi bananer med choklad, så himla gott!




Det här vinet drack jag till. Det smakade fruktigt, mer åt det "bäriga" hållet.. Gott var det iaf! 79 kr på systemet (nr.6317)     

Av Cecilia van Toor - 12 april 2012 06:39

God morgon! Idag provar jag ett gott nytt bröd från Södervidinges bageri. Det är rikt på omega 3, fibrer och protein samt innehåller en massa frön.


Leverpastej och ost :)    

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Ovido - Quiz & Flashcards