Alla inlägg under april 2012
Ett tips inför helgen om ni är bortbjudna på middag, är att ta med sig en fin burk med te.
Kusmi kostar lite men de har ju så vackra burkar och teet är riktigt gott!
Idag har jag varit på kurs i Malmö. Nu är jag helt slut. Tur att vi hade lite falukorv hemma så vi snabbt kunde svänga ihop lite Korv Stroganoff. Krille blev dessutom jätteglad eftersom han älskar falukorv!
ca 4p
400 g falukorv
1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar
ris
gröna ärtor
Koka riset samt ärtorna enl. anvisning.
Stek lök och korv tills de får färg. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Klart! Så himla enkelt.
Vad innehåller er Korv Stroganoff?
Idag har vi ätit dillfärs till middag. Det är enkelt, gott och går väldigt snabbt. Dock ser det inte så aptitligt ut, men jag lovar att det är värt att laga det!
ca. 2-3 p
500 g nötfärs
1 gul lök
250 g champinjoner
1 grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
ca 1 msk pepparrot (från burk), går lika bra med färsk
ca 0,5 dl hackad dill (fryst)
peppar
Hacka löken. Dela svampen om de är stora. Stek lök och svamp. Lägg i färsen och stek tills färdig. Peppra och lägg i buljongtärningen och ev. en skvätt vatten. Tillsätt crème fraiche, pepparrot och dill. Rör runt så allt blandar sig.
Vi brukar ha ris till, men idag blev det bara sallad; lite nyttigare :)
Den här pepparroten på burk köper jag ibland.
Efter en "syndig" helg med mycket god mat och godis, är jag ofta sugen på något gott även på måndagen. Vad är inte bättre än att svänga ihop en fruktsallad för att stilla suget.
Välj favoritfrukterna, t.ex kiwi, äpple, mango, ananas, melon, banan och vindruvor, skiva upp och lägg i en skål. Tillsätt russin och solrosfrön, en otippad men god "krydda". Sen är det väldigt gott med en klick vaniljglass också, men då försvinner ju det nyttiga :)
God kväll! Idag kollade jag igenom gamla kokböcker för att få lite inspiration till nya maträtter. Jag föll för ett recept i den här kokboken:
Pink av Peter Norman. Jag fick den i födelsedagspresent för två år sedan.
Det blev en egen, snarlik variant av hans recept. Det blev riktigt gott! Måste provas!
Här kommer min version:
4p
4 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
ca. 15 st jalapeñobitar (från burk)
1 stor grön paprika
2 vitlöksklyftor
1,5 dl skållad mandel
skalet och saften av 1 citron
100 g riven parmesanost
salt och peppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela varje kycklingfilé i två delar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör tills de får färg.
Blanda crème fraiche, jalapeño, paprika, vitlök, mandel, citronskal och saft i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av med salt.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Häll såsen över filéerna.. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Servera med bönsallad
100 g gröna oliver med pimentos
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
10 st coctailtomater
1 liten rödlök
1 näve färsk persilja
1 msk flytande honung
2 msk citronsaft
salt
Hacka oliverna. Skölj bönorna. Skär tomaterna i skivor. Hacka rödlöken och persiljan fint. Lägg upp i en skål. Blanda honungen med citronsaften och häll över salladen. Smaka av med lite salt.
Vilken härlig dag vi haft idag! Solen strålar! Jag och Krille har varit i Malmö(igen) och lunchat med Ellen och Jocke. Vi satt på T.G.I Fridays uteservering. Jag åt quesadillas, Krille och Jocke åt Jack Daniel´sglacerade ribs och Ellen åt hamburgare. Nu känns det verkligen som att sommaren är på G :)
Quesadillas
Ribs
Burgare
Ikväll blir det grillfest hos Krilles kompis Oscar. Hoppas ni har det lika bra denna soliga lördag :)
Fredag! Vad ska ni hitta på ikväll? Blir det fredagsmys eller ska ni festa till det? Jag ska iaf träffa upp vänner i Malmö för pubrunda. Ska bli riktigt kul, är så sällan man går ut nu förtiden.
Igår var jag hos en kollega och grillade. Det var premiär för iår. Det blev karré med klyftpotatis, sallad, halloumi och bea. Till efterrätt grillade vi bananer med choklad, så himla gott!
Det här vinet drack jag till. Det smakade fruktigt, mer åt det "bäriga" hållet.. Gott var det iaf! 79 kr på systemet (nr.6317)
God morgon! Idag provar jag ett gott nytt bröd från Södervidinges bageri. Det är rikt på omega 3, fibrer och protein samt innehåller en massa frön.
Leverpastej och ost :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|