Direktlänk till inlägg 25 mars 2012

Salviakyckling med pappardelle

Av Cecilia van Toor - 25 mars 2012 19:52

Är hemma i Lund igen och har precis bjudit svågern och svägerskan på middag. Det blev inspiration från senaste Elle mat & vin. Mathias Dahlgrens recept som jag gjort om något, här kommer min variant:


4 kycklingfiléer

Salviablad

Salt och peppar

Olivolja

1 pkt bacon

250 g svamp(jag använde champinjoner)

50 g smör

2 vitlöksklyftor

500 g färsk pappardelle(eller annan färsk pasta)

ca 50 g parmesanost


Sätt ugnen på 175 grader. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i salviablad. Salta, peppra rikligt och bryn i olivolja. Stek färdigt i ugnen. Stek svampen i en stor klick smör. Stek baconen i småbitar. Smält smöret och pressa i vitlöksklyftorna. Koka pastan enligt anvisning. Vänd ner pastan i vitlökssmöret. Skär sedan kycklingen i bitar och blanda den med bacon, svamp och pasta. Strö över rikligt med parmesanost.



   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia van Toor - 14 oktober 2013 11:17

Hej mina underbara matvänner! Nu har jag flyttat till en ny sida och jag hoppas verkligen att ni följer mig dit: matdelikat.se, klicka på länken för att komma till min sida.    Många kramar Cecilia ...

Av Cecilia van Toor - 8 oktober 2013 19:52

Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller ...

Av Cecilia van Toor - 7 oktober 2013 09:30

God morgon fina! Jag lovade ju igår att dela med mig av maten vi åt igår. Det blev verkligen supergott! Äppelchutneyn kan man ju äta ihop med vad som helst och det blir mycket av den som man kan spara i kylen.      Man behöver inte så mycket c...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 19:43

Idag har vi varit på en liten söndagsutflykt i Häckeberga. Vi slog oss fräckt ner i Häckebergas slotts trädgård och fikade medhavd picknick och lapade sol :) Sen gick vi längs en stig en bit runt sjön. Supermysigt! Här kommer lite biler:     H...

Av Cecilia van Toor - 6 oktober 2013 10:47

God morgon!   Morgonens frukost: hårdbröd (knäckemacka), kaffe och ägg. Vad säger ni? Hårdbröd eller knäckemacka? Här i Skåne brukar jag inte bli förstådd om jag säger hårdbröd...   Idag är jag pigg och ser fram emot en dag med träning, utfl...

Presentation


Matdelikat är en blogg om god mat och bak.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matdelikat med Blogkeen
Följ matdelikat med Bloglovin'

Matbloggpriset

Nominera mig till Matbloggspriset Folkets val

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se